Producer: Reality shows are like fairy tales | iRADIO

--


Lucie Matějíčka Sehnalová is a television director and creative producer. He is behind the success of the reality show Undercover Boss, which reaches a million viewers. “The secret boss helps managers to look at work from a different angle, helps to improve the working environment for employees,” he describes to Radiožurnál the effect that the show has in addition to entertainment.



GUEST OF THE RADIO JOURNAL
Prague
0:20 May 3, 2024

Share on Facebook


Share on Twitter

Share on LinkedIn

Print

Copy the url address


Abbreviated address





Copy to clipboard

Close

One of your wishes was to be a guest of Lucie Výborné, so it didn’t quite work out.
But it worked, I like the format. Hopefully we will meet Lucia sometime next time.

My motto in life is experience or nothing. I hope that my daughter will inherit it from me, says successful creative producer Lucie Matějíčka Sehnalová

Is your next dream to dive with a shark?
Yes, actually I have already dived with different sharks. I have a sheet of forty dreams that I wrote down for my fortieth birthday, and diving with sharks is one of them. Forty dreams because it is a number that can be managed by the age of eighty. My motto in life is Experience or nothing. I hope my daughter will inherit it from me.

What does a creative producer do?
In essence, I am the head of the show on the creative side. It depends on the format, it is a set of activities from casting to the actual editing and approval of the promotion. A creative producer should anticipate and be one step ahead before any reality show situation arises.

How would you present your Secret Boss project?
It is a reality show in which a boss goes to his company undercover among his employees who do not recognize him. It may happen that they recognize him, and then we work with it differently. The moment they recognize him at the end of the day, it’s interesting to us, it’s reality. If they recognize him and tell us and not him, we will work it into the show.


Plzeň se objevila mezi nejtvrdšími věznicemi světa v seriálu Netflixu. ‚Je to reality show,‘ říká mluvčí


Číst článek

Co je hlavním tahounem téhle show?
Myslím si, že jsou to emoce, nejen slzy a dojetí, je to napětí, smích, tohle všechno tvoří ten pořad. Říkám, že je to pohádka o králi, který se jde podívat do podzámčí na své poddané, a pohádky máme přece všichni rádi.

Má pořad jiný cíl než pobavit?
Ano, mám radost, když mi šéfové řeknou, že se jim podařilo změnit věci ve firmách k lepšímu. Například u logistické firmy nakoupil šéf pro zaměstnance nové boty, protože zjistil, že se v těch původních nedá dobře chodit, ve slévárně šéf zjistil, že když si chcete natočit vodu, musíte jít přes celou fabriku až ke kohoutku, ze kterého nechcete pít, protože není udržovaný.

Pořad je založený na častém názoru „ať si to ten … jde zkusit sám“. Někdy z kanceláře dáte požadavek, který není reálný a lidé z provozu jeho provedení vidí jinak. Je dobré, když si to šéf vyzkouší a zjistí, že co původně zamýšlel, třeba nejde. 

Obrázek vytvořený neuronovou sítí Stable Diffusion na základě zadání "mobile phone with a picture of soldier"


První válka online. Je to jako reality show, popisuje ruský opoziční novinář


Číst článek

Pracovala jste pro všechny české televize, dále pro slovenskou, rumunskou nebo maďarskou televizi. Co vás na práci v televizi baví?
To je strašně těžká otázka. Na televizi mě baví, že je to pokaždé jiné, potkáváte zajímavé lidi, dostanete se na zajímavá místa. Po dlouhé kariéře v televizi se z vás stane náročný divák. Já se velmi často podívám na jeden dva díly nového pořadu, abych věděla o čem je a jak funguje, ale často se nestává, že bych byla dlouhodobým divákem.

Je těžké se věnovat dceři a zároveň na plný úvazek dělat pořad?
Je to těžké. Sérii Utajený šéf jsem dělala tak, abych byla na co nejvíce dílů ještě dva v jednom. Pět dílů jsme zvládli udělat do porodu, je ovšem pravda, že jsem pracovala ještě v porodnici. Začala jsem pracovat šest dní po porodu, což by nešlo bez skvělého rodinného zázemí a báječného štábu. Teď můžu s klidem říct, že máme všech sedm dílů hotovo.

Poslechněte si celý rozhovor, audio najdete nahoře ve článku. 

Jan Pokorný, superintendent

Share on Facebook


Share on Twitter

Share on LinkedIn

Print

Copy the url address


Abbreviated address





Copy to clipboard

Close


The article is in Czech &&

Tags: Producer Reality shows fairy tales iRADIO

-

PREV Beauty discoveries from the editorial office: 5 cosmetic novelties
NEXT Rollins responds to criticism of her face after plastic surgery: Strangers’ aunts and uncles comment on me